خب قبل از اینکه بزرگترین مرکز تجهیزات فروش اتوماسیون صنعتی در اصفهان ایده پرداز الکتریک را بشناسیم بیایید نگاهی به تعریف اتوماسیون و کاربردهای آن بیندازیم.
مقدمه :امروزه رقابت بسیار فزاینده در صنعت ، نیازمند کیفیت بالای محصولات با قیمت رقابتی است. برای پرداختن به این چالش ها با توجه به روش های مختلف تولید محصولات جدید و تکنیک های تولید یکپارچه به موازات استفاده از دستگاه های خودکار.
یكی از اقدامات قابل توجه و تأثیر گذار برای به دست آوردن راه حل های چالش فوق ، اتوماسیون صنعتی است. اتوماسیون صنعتی با اتخاذ فن آوری ها و خدمات جدید ، نوآورانه و یکپارچه باعث افزایش کیفیت محصول ، قابلیت اطمینان و میزان تولید می شود ضمن اینکه هزینه تولید و طراحی را کاهش می دهد.
مکانیزم ماشین آلات خاص برای کمک به اپراتورهای انسانی برای انجام یک کار استفاده می کند. مکانیزاسیون عبارت است از عملکرد دستی یک کار با استفاده از ماشین آلات نیرو که به تصمیم گیری انسان بستگی دارد.
از طرف دیگر ، اتوماسیون با استفاده از دستورات برنامه نویسی منطقی و ماشین آلات قدرتمند ، دخالت انسان را جایگزین می کند. تعریف
اتوماسیون صنعتی جایگزینی کامپیوتر و ماشین آلات با تفکر انسان است. کلمه اتوماسیون به معنای “خود دیکته” یا “مکانیسم حرکت به خودی خود” است که از کلمات یونانی Auto و Matos گرفته شده است که در آن خودکار به معنای خود است در حالی که Matos به معنی حرکت است.
به طور خلاصه ، اتوماسیون صنعتی می تواند به عنوان استفاده از فن آوری های مجموعه و دستگاه های کنترل اتوماتیک تعریف شود که نتیجه عملکرد و کنترل اتوماتیک فرایندهای صنعتی بدون دخالت چشمگیر انسان و دستیابی به عملکرد برتر از کنترل دستی است. این دستگاه های اتوماسیون شامل PLC ، رایانه های شخصی ، PAC و غیره است و فناوری های مختلف سیستم های ارتباطی صنعتی را شامل می شوند.
1- اتوماسیون محکم شده یا سخت ؛ این نوع اتوماسیون ها برای عملیات های تکراری و همچنین عملیات های محکم و ثابت به کار گرفته می شود. بنابراین این اتوماسیون برای ارائه تنوع در محصولات ناتوان خواهد بود. در عوض کارآمدی همراه با افزایش نرخ تولید را به دنبال خواهد داشت.
2- اتوماسیون با قابلیت برنامه دهی ؛ این نوع اتوماسیون برخلاف اتوماسیون محکم شده ، قابلیت تغییر محصولات در یک کلاس خاص را دارا می باشد. همچنین با اصلاح برنامه کنترل ، می توان تغییرات لازم را در عملیات های اسمبل کردن و یا پردازش کردن نیز اجرا نمود.
برای تولید محصولات با دسته های جداگانه ، این نوع اتوماسیون بهترین گزینه می باشد به شرط آنکه حجم تولیدات بیش از میزان متوسط باشد. در چنین شرایطی برنامه دهی مجدد سیستم برای محصولی جدید کمی دشوار خواهد بود. به عبارتی بهتر است تغییرات مورد نظر تنها در کلاس محصول اولیه ایجاد گردد.
3- اتوماسیون نرم یا انعطاف پذیر ؛ فراهم کردن تجهیزات کنترلی اتوماتیک و البته منعطف از ویژگی های این نوع اتوماسیون می باشد. این تغییرات برخلاف اتوماسیون برنامه دهی ، به سرعت و از طریق دستورهای کدشده به دستگاه ارائه می شود. این نوع اتوماسیون همچنین امکان ترکیب محصولات متفاوت با محدوده های مختلف را نیز نسبت به پروسه های مجزا فراهم آورده است.